I år firar Israel 70 år – det vill vi också fira!

Den 16-30 september kommer vi att ha en temaperiod på Borås Kristna Center – En kristens relation till Israel.

För vad är en kristens relation till Israel? Vad är Guds relation till Israel?

Guds kärlek till sitt folk och land förtydligas på flera ställen i bibeln. Därför är det viktigt att vi som församling förstår varför vi välsignar Israel och hur vi gör det. Oavsett hur din relation till Israel är idag, så är vår förhoppning att denna temaperiod ska ta dig ett steg närmre i förståelse för och kärleken till Israel.

Lunch med KG Larsson

Den 16 september kommer K G Larsson till Borås Kristna Center och är med oss i uppstarten av temaperioden. Han predikar under söndagsgudstjänsten kl 11:00 och bjuder in till LUNCH OCH FRÅGESTUND MED K G LARSSON kl.14:00 i Borås Kristna Skolas matsal två trappor ned. Där är det förberett med ljud och bild, samt en lättare lunch för 50kr som du kan köpa genom att föranmäla dig via formuläret nedan. Självklart kan du ansluta utan anmälan – men du är då inte garanterad lunch.

Under söndagsgudstjänsten kommer det att finnas frågekort där du kan skriva ned frågor och funderingar gällande Israel – KG svarar sedan på dessa och andra frågor under frågestunden.

Besök av Israels Vänner Sverige

Torsdagen den 20 sept kl 18:00 kommer Bengt Klintenberg till Borås Kristna Center för att informera och berätta om Israels Vänner Sverige! Israels vänner har flera lokalgrupper utspridda över Sverige och tittar nu på möjligheten att öppna en i Borås. Varmt Välkommen!

Boktips!

För att du ska ha alla möjligheter att gå all-in under denna temaperiod har vi med hjälp av Livets Ords förlag möjlighet att erbjuda dig boken VARFÖR ISRAEL? till halva priset!

För 99 kr kan du i samband med våra söndagsgudstjänster köpa boken för att ha hemma och läsa själv, använda som diskussionsunderlag i din hemgrupp eller kanske ge bort till någon du vet har frågor och funderingar!

För att du ska ha möjlighet att hinna läsa boken redan innan Israelperioden är försäljningen nu igång! Visst är det BRA?!

Du hittar mer information om boken HÄR.

BKC-kids och Familjemöte

Självklart är barnen med oss under vår temaperiod! I BKC-kids, vår söndagskola, kommer vi under temaperioden att prata om Israel – Jesu hemland och att Gud älskar Israel. Barnen får sjunga och lyssna till sånger på hebreiska och pyssla Israeliska flaggor bland mycket annat.

Som avslutning av temaperioden deltar BKC-kids tillsammans med resten av församlingen i en härlig familjegudstjänst där vår nya pastor David Byman predikar, barnen medverkar med sång och vi firar ordentligt tillsammans! Varmt välkomna alla barn!

BKC-ung

Församlingens ungdomar firar uppstarten av Israeltemat med en Purimfest den 21 sept kl 19:30! Vad är purim tänker du? Denna Israeliska tradition kommer från Esters bok i bibeln – man firar att Gud räddade sitt folk från utrotning. Idag är Purim en stor folkfest i Israel!

Vi kommer att ha en kväll med god mat, spex, lekar och en frågepanel beståendes av David Byman, Caroline Mäkinen, Elia Källner och Eddie Stigson som diskuterar och försöker svara på allt och lite till om Israel. Senare på kvällen hålls det en gudstjänst då Elia Källner predikar och ungdomar från Livets ord Jönköping leder lovsång.

Kvällen tar dock inte slut där utan alla som vill umgås sedan så länge vi orkar med tillgång till pingis, musik och chips, läsk och godis, som finns att köpa i vårt ungdomscafé!

Kostnad

För 50 kr får du under Purimfesten tillgång till mat, läsk och fika – betalning sker på plats. Vill du senare på kvällen köpa ytterligare läsk och snacks går detta bra att göra i vårt café.

Den andra fredagen under temaperioden är Caroline Mäkinen med på BKC-ung och hjälper oss att förstå mer kring Israel och Guds kärlek till landet.

Hemgrupper, bönegrupper och seniorergruppen

För att temaperioden inte ska begränsas till våra söndagsgudstjänster har vi i församlingen tagit fram ett underlag för samtal och reflektion riktat till församlingens hemgrupper. Men det går självklart jättebra att även använda detta underlag hemma för samtal kring middagsbordet!

Det finns också ett underlag framtaget för att hjälpa dig och din hemgrupp i dina böner för Israel. Underlaget beskriver böneämnen kopplade både till bibeln och Israels roll och utsatthet i dagens samhälle. Detta underlag kommer vi även att använda under våra torsdagsböner, ungdomssamlingar och söndagsgudstjänster. Var med oss och be för Israel!

";